M A G A M R Ó L001957. január 31- én szület tem a Vas megyei Kenyeriben. Édesany ám varrónõ, édesap ám földmûves volt. Öten va gyunk testvérek , én vagyok az egyetlen fiú és a legfiatalabb.
A volt feleségemtől született egy lányom, Németh Nikolett Niké, aki pszichológus, két gyermek - Mirabell és Maximilián - édesanyja.
Menyasszonyomtól született 2017. március 31-én Németh Nyiba Franciska.

Végzettségeim:
- vendéglátói, üzletvezetői végzettség hét szakma,
- Testnevelési Egyetemen edzői, sportszervezői és szakedzői diploma.

Versenyeken elért eredményeim:
- Ifjúsági OB II. , Junior OB I.
- Felnőtt Magyar Bajnokságokon többszörös I. II. III.
- Csapat B ajnokság töbszörös I. II. helyezett.
- Olimpia V. és VIII.
- Barátság Verseny EB IV. VI. VB VI.
- Senior VB 2x II. Világjátékok I. Délafrikában. Judo EB III.
- Grappling töbszörös Világbajnok és III.
- Számos nemzetközi versenyen szereztem érmeket.
- Lodzi Nagydíj I.
- Cseh Nagydíj I.
- Macedon Nagydíj I.
- Medvegy II.
- Jasardogu II.
- Roger Coulon II.
- Intasmas Kupa II.
- Felszabadulási Verseny III.
- Zeelen Binder III.
- Csepelről szerződtem elsőként NSZK- ba.
- Bundesligába II-ból első ligába felhoztam a csapatot. Hazaköltözésem után lettem szövetségi kapitány, vezető edző, vándor edző a válogatottnál.
- 11 oktatófilmet készítettem , amelyek 100 országba eljutotta.
- 28 világversenyen képviseltem hazámat.
- Zen-Bu-Kán kempo feketeöves mestere.
- Magyarországi Összharcművészeti Szövetség feketeöves mestere,
- közelharc kézitusa feketeöves mestere,
- szamuráj Harcművészet feketeöves mester,
- Kyo kushin karate tiszteletbeli feketeöves mester.

1989-től a magyar szabadfogású birkozó válogatott szövetségi kapitánya, majd vezetőedzője 8 évig; Növényi Norbert olimpiai bajnok ketrecharc világbajnoki mérkőzésén edzője és menedzsere voltam.
Tanítványaim világversenyeken több érmet szereztek, a neves hazai klubok mesterei, vezetőedzői.
Első magyar rocklegendák kiállítás tulajdonosa vagyok, 100 zenkart mutat be a kiállítás és egyedi reliquiákkal is büszkélkedhet.
TV-rádió műsorvezetőként is ismerik a nevemet.
A múltban Zenit TV, BP TV, Sport 1 Harcművész Magazinszerkesztő-riportere vol tam.
Oldies Rádió, Fix Rádió műsorvezetőjeként is dolgoztam.
Jelenleg a Civil Rádióban "Élő Legenda Őskövület" című műsort vezetem 12 éve.
Sportújságíró Szövetség tagjaként tevékenykedem.
1970-ben dobosként kezdtem pályafutásomat a Meteor Együttesben, akikkel kétszer nyertünk zenekari fesztivált és egyszer III. helyezést értünk el.
1996-ban megalapítottam a De-Pression Együttest.
Több száz alkotásunk látott napvilágot; rock, líra, jazz és megzenésített versek formájában.
65 város- és sporthimnuszt komponáltam a zenekarommal. 2500 versemet zenésítettünk meg. 1200 kortárs költő verseit szavaltam CD lemezre és zenésítettük meg.
40 énekes énekli a dalaimat: Vikidál Gyula, Varga Miklós, Keresztes Ildikó és Géczi Erika, Szigeti Edit, Csákvári László, Kálmán György, Ézsiás Péter, Kósa Zsolt...
Pásztory Zoltánnal, az Illés Együttes legendás dobosával három dobszólónk jelent meg. Fischer Lászlóval, a Korál gitárosával Gidófalvy Attila Kárthágo Lord billentyűsével szintén közös szerzeményeink vannak.
A De-Pression együttes ben szövegíró, zeneszerzõ és dobos vagyok és néhány dalban énekel e k és gitározom. Az együttesnek eddig 6 nagylemeze jelent meg: "Dübörög a motor" rock album, "Az élet nem felejt" lírai album, "Mindent azért a lányért" válogatás album, "Rólad is szól a dal" sportos dalok albuma, valamint " Akarok élni" és "A semmi közepén" megzenésített versek.. Az eddig elkészült 47 video klip többségében olimpiai, világ- és Európa bajnokok mûködtek közre. A zenekarnak számtalan verse, dala a sportról szól. A zenénk minden korosztályhoz szól, fõképp azoknak, akik szeretik az igényesen hangszerelt szövegcentrikus dalokat. A dalszövegek többnyire valós személyekrõl, megtörtént eseményekrõl, életérzésekrõl szólnak. A zenekar fellépett már a Pepsi szigeten, s háromszor a Sitkei koncerten is, valamint a Reál Madrid mérkõzés elõtt a Puskás Ferenc Stadionban. A média rendszeres szereplõje. A DE-PRESSION együttes bebizonyította, hogy mennyire fontos a zenei alázat. A zenekar minden tagja lehetõséget kapott zenei ötleteinek megvalósítására. Az együttes jelenleg egy sportról szóló rockoperán dolgozik.
2004-ben az ARTISJUS Magyar Szerzõi Jogvédõ Iroda Egyesület tagja lett. Egy éven át vezette a Budapest Televízióban a "Rólad is szól a dal" című mûsort. Vendégei olimpiai-, világ- és Európa bajnokok voltak.
Az Oldies Rádióban "Élõ legenda" címû mûsort vezettem.

Eddig két kötetem látott napvilágot: Fűzfakereszt
és: Nyibaizmus Ne szégyelld, hogy van lelked - életút kötet 860 költeménnyel és 39 interjú legendás zenészekkel, sportolókkal, színészekkel.
A jövőbeni harmadik életműkötetem várhatóan 3500 verset fog tartalmazni.
A verseimet CD-re szavalta több színész. Köztük Benkő Péter, Sinkovits-Vitay András, R. Kárpáti Péter, Maróti Gábor, Pallós Emil, Dóka Endrea, Keresztes Andrea.

Életfilozófiám
" A valóság megmér és kitart az életünkben, ezt az érzést megcsalni nem lehet. Az élet nem felejt. A szeretet sosem fogy el, haragudni nincs időm."

Elismeréseim, díjaim, kitüntetéseim
A Magyar Kultúra Lovagja,
Krúdy brnzérmes költő,
Csepel örökségdíjas,
Csepel Örökös Bajnok,
Cserhát József Irodalmi és Művészeti Díj,
Batsányi János Irodalmi és Művészeti Díj,
Római Sas Rend Lovagja,
Kárpát-medencei Vitézi Rend vitéze,
Abaújszántói Lovagrend borlovagja,
FILA bronzfokozat oktatófilmjeimért.


A HETVENES ÉVEKBEN MEGÉRINTETT A ZENE , A SPORT ÉS AZ IRODALOM. E ZEK A TEVÉKENYSÉG EK MEGHATÁROZT ÁK EGÉSZ ÉLETEM.
Magamról albumért katt. a kis ikonra!Nagy visszhangot keltett, hogy a Magyar Kultúra Lovagja lett em.412016. január 22-én a Falvak Kultúrájáért Alapítvány által a Stefánia Palotában rendezett Magyar Kultúra Napja Gálán Nick Ferenc főlovag lovaggá ütött.

A 2015-ben meghirdetett pályázatra több mint 160 pályázat érkezett be és most csak 18-an kaphattak Egyetemes Kultúra Lovagja és Magyar Kultúra Lovagja címet. E tizennyolc várományos közé a Tanácsadó Testület és a Kuratórium döntése alapján a Krúdy Gyula Irodalmi Körből Németh Nyiba Sándor költő, zeneszerző, Csepel Örökség-díjas többszörös olimpikon, szabadfogású birkózó edző, egyetemi tanár és sorolhatnánk az érdemeket ..., a Magyar Kultúra Lovagja cím elismerésre felterjesztettek. .

Lovagi tetteim ből az elismerő javaslattevő szöveg:
"Lovagias tettek: Többszörös olimpikonként, majd edzőként a küzdősportok és költőként, zeneszerzőként , riporterként és rádiós szerkesztőként törekedett a kultúra lelkiismeretes szolgálatára. Szabadfogású birkózó többszörös magyar bajnok, világbajnokság ezüstérmese. Nyolc éven át a birkózó válogatott vezetőedzője. Öt harcművész sportág fekete öves mestere. A Testnevelési Egyetem tanára. Dalaival népszerűsíti az olimpikonokat. Több település himnuszának alkotója. 1988-óta ír verset, amelyek több antológiában és két önálló kötetében jelentek meg. Rendszeres előadó, számos CD kiadvánnyal rendelkezik. A Rocklegendák vándorkiállítás anyagának alapítója, egyik tulajdonosa, amely kiváló egyéniségek népszerűsítését, emlékük ápolását szolgálja."
"A magyar sport, az egészséges életmód és a kulturális élet fejlesztéséért"

A Nemzeti Ereklyénk, a Magyar Korona hű másolata előtt engem is lovaggá ütött Nick Ferenc alapító lovag, a Falvak Kultúrájáért Alapítvány elnöke.

A Krúdy Gyula Irodalmi Kör, Király Lajos elnök javaslatából egy mondat:
"Az előadó estjein, ingyenes klubestjein falvakban és városokban egyaránt a békesség, a szeretetet és a tolerancia szószólója. Verseiben a segítés, a szeretet, mások tiszteletének és a gonoszságok elleni küzdelemnek a fontosságát hirdeti. Nagy terve, hogy segítségével egy Rock Múzeumot hozzon létre, amíg nem késő."
41NÉZZE ÉS HALLGASSA MEG DALAIT A YOU T UBE-ON!Németh Nyiba Sándor költő, zeneszerző, olimpikon,
a Magyar Kultúra Lovagja, a DE-PRESSION együttes alapítójának
Youtube csatornája

41

ARCHÍVUM - Kattintson IDE!Facebook csatornám

Elérhetőség: + 36 70 779 9665Vissza a Főoldalra

lap tetejére